Gratinované zemiaky

Rozplynú sa v ústach

 

4 porcie

 

60 minút 

Ingrediencie:

1 kg   zemiakov
500 g   brokolice
250 ml   smotany na šľahanie
150 g   syra eidam
    maslo na vytretie formy
    korenie, soľ

 

Postup:

  1. Oškrabané zemiaky naplátkujte na robote s pomocou nadstavca na strúhanie. 
  2. Zalejte studenou vodou a nechajte 5 minút odstáť a potom sceďte. Vložte do hrnca, zalejte smotanou, osoľte, okoreňte a za stáleho miešania varte 10 až 15 minút. Brokolicu sparte horúcou vodou. Sceďte a nechajte vychladnúť, nakrájajte na malé kúsky. 
  3. Zapekaciu misu vymažte maslom a na spodok dajte vrstvu zemiakov. Na túto vrstvu dajte nakrájanú brokolicu, ktorú osoľte a okoreňte. Zakryte hornou vrstvou zemiakov a posypte nahrubo nastrúhaným syrom. Pečte 35 minút.