Krémová cesnaková polievka

Polievka, čo má říz

 

4 porcie

 

35 minút

Ingrediencie:

2 lyžice   masla
2 lyžice   olivového oleja
2   cibule
3 hlavičky   cesnaku
1,5 l   kuracieho vývaru
250 ml   smotany na šľahanie
1   bobkový list
    čerstvá petržlenová vňať a tymián
    soľ, korenie

 

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak nasekajte nahrubo. Vo väčšom hrnci rozpusťte maslo s olejom, na nie príliš vysokú teplotu. Do hrnca vsypte cibuľu s cesnakom a pomaly opekajte. Zmes v hrnci by mala mierne zhnednúť, nie ale pripáliť sa. 
  2. Potom zalejte vývarom, pridajte soľ podľa chuti. Vložte tiež čerstvé bylinky. Tie nasekajte, ale celé stonky zviažte do kytice. Nakoniec vhoďte bobkový list a varte asi 15 minút.
  3. Potom vyberte bylinky a bobkový list. Polievku nechajte vychladnúť a rozmixujte dohladka. Dochuťte korenín a na zjemnenie vmiešajte smotanu.