Ravioli s lososom

Domáce cestoviny s prekvapením

 

6 porcií

 

55 minút

Ingrediencie:

300 g   hladkej pšeničnej múky typu 00
   3    vajcia
 3 lyžice    olivového oleja
200 g   čerstvého špenátu
100 g   údeného lososa
200 g   ricotty
85 g   parmezánu
2   vajcia
6 strúčikov   cesnaku
80 g   masla
2 lyžice    olivového oleja
    čerstvá petržlenová vňať

 

Postup:

  1. Do misy nasypte múku, pridajte vajce, olivový olej a soĺ. Nasaďte na robot hák a na najnižší možný stupeň ho nechajte spracovávať cesto cca 10 minút. Hotové cesto dajte na 20 minút odpočinúť do chladničky. Pripravte si náplň. Umytý špenát a lososa nasekajte nadrobno. Pridajte ricottu, vajce, parmezán, soľ, korenie a dôkladne premiešajte, aby sa všetko krásne spojilo.
  2. Odležané cesto dajte na pomúčenú dosku a rozdeľte na 4 časti. S pomocou nadstavca na váľanie cesta každú časť vyvaľkajte na tenké pláty. (začnite na stupni 1 a pokračujte až k 7). Na vyvaľkané pásy lyžicou dávajte náplň na 2 cm od seba vzdialené hromádky. Prikryte druhým plátom cesta a okolo náplne cesto zatlačte. Vykrojte ravioli. 
  3. Hotové ravioli varte v osolenej vriacej vode 3 minúty. Do panvice vložte maslo, cesnak a prilejte 2 lyžice olivového oleja. Zahrievajte na strednom plameni. Keď cesnak pustí chuť a vôňu, vložte do panvice ravioli, aby sa obalili maslom. Nakoniec ich zasypte petržlenovou vňaťou.