Grilované krevety

Grilovacia sezóna je konečne v plnom prúde a vy si tak môžete vychutnávať dlhé letné večery aj s chutným jedlom. Namiesto obľúbenej krkovičky tentoraz vyskúšajte netradičné grilované krevety, ktorými určite zaujmete všetkých stravníkov. Vďaka medu budú krevety príjemne sladké a limetka im dodá tú správnu štipľavosť. Užite si kúsok Stredomoria aj u vás doma a buďte hviezdou záhradnej párty!
Suroviny:
500 g loupaných, očištěných krevet bez ocasu
1 cuketa
2 lyžice medu
2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
kôra z polovice limetky
2 strúčiky cesnaku
¼ lyžičky kajenského korenia
soľ, čerstvo namleté korenie podľa chuti
1 čerstvá chilli paprička, nadrobno nasekaná
2 lyžice rozpusteného masla
hrsť nasekaného čerstvého koriandra
Postup:
1. Pokiaľ používate drevené špajdle, najprv ich namočte do vody, aby sa nepálili.
2. V mise zmiešajte med, limetkovú šťavu, kôru (iba jej zelenú časť, biela je horká), cesnak, kajenské korenie, chilli a podľa chuti osoľte. Dobre premiešajte, pridajte krevety a opäť premiešajte, aby všetky krevety nasiakli omáčku. Nechajte odležať 10-15 minút.
3. Z cukety vytvorte škrabkou na zeleninu tenké plátky.
4. Rozpáľte Sorento s grilovacími platňami. Krevety navlečte striedavo s plátkami cukety zloženými ako harmonika na pripravené špajdle, potrite z každej strany rozpusteným maslom, vložte do sendvičovača a grilujte cca 5 minút.
5. Servírujte osolené a okorenené čerstvým korením, posypané nasekaným koriandrom.
ETA TIP: Krevety môžete doplniť zeleninovou prílohou či dipom podľa vlastnej fantázie.