Malinové mini koláčiky s bielou čokoládou

Malinové mini koláčiky s bielou čokoládou

30 koláčikov

120 minút

 

Blíži sa víkend a vy premýšľate, čo si upečiete? Tento recept je pre vás ako stvorený, či je leto alebo zima. Navyše, maliny pomáhajú pri chrípke a nachladnutí, podporujú potenie, tlmia horúčku a majú veľmi pozitívny vplyv na imunitu.

Suroviny:

Cesto

170 g masla + maslo na vytrenie formy
120 g krupicového cukru
130 g trstinového cukru 
170 g hladkej múky (odporúčame 2x preosiať)
3 vajcia 
1/2 vanilkového struku 
1 lyžička kypriaceho prášku
3 lyžice 33% smotany na šľahanie 
1 šálka mrazených malín
75 g bielej čokolády (nasekať na malé kúsky)


Krém 

250 g cream cheese 
150 g masla izbovej teploty
300 g práškového cukru
1/2 vanilkového struku
Lyofilizované maliny na ozdobenie

 

Postup:

1.    Rúru predhrejte na 160 °C. Formu vytrite maslom. Môžete použiť formu na muffiny alebo silikónovú formu na mini tortičky.

2.    Do misy kuchynského robota dajte zmäknuté maslo, cukor a mixujte, aby sa zmes spojila. Vajcia pridávajte po jednom a chvíľu mixujte, kým pridáte ďalšie. 

3.    Keď sa vajcia do zmesi zapracujú, pridajte polovicu vanilkového struku, preosiatu hladkú múku a kypriaci prášok. Chvíľu mixujte a opatrne po lyžiciach pridávajte smotanu. 

4.    Do cesta stierkou pomaly zapracujte bielu čokoládu a mrazené maliny.

5.    Formu naplňte cestom približne do polovice. Pečte v predhriatej rúre 20 až 25 minút. Pred vytiahnutím vyskúšajte tortičky pomocou špajdle, aby ste si boli istí, že tortičky sú dobre upečené. Tortičky nechajte vo forme úplne vychladnúť.

6.    Kým tortičky vychladnú, pripravte si krém. Krémový syr a maslo dajte do nerezovej misy a chvíľu šľahajte. 

7.    Pridajte práškový cukor a zvyšnú polovicu vanilkového struku a šľahajte, kým bude konzistencia hladká a svetlá.

8.    Krém vložte do vrecka na zdobenie a vyzdobte tortičky podľa vašich predstáv. Nakoniec ich zasypte lyofilizovanými malinami.