Bounty rezy

Bounty rezy

20 kusov

60 minút

Spojenie kakaa a kokosu je osvedčenou kombináciou, ktorá chutí nielen na Vianoce. Po osviežujúcich bounty rezoch podľa Fitrecepty.info sa preto zaručene zapráši bez toho, aby si niekto všimol, že ide o zdravší variant tejto obľúbenej vianočnej cukrovinky. 

Suroviny:

Korpus:
1 vajce
50 g slnečnicového oleja
200 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
2 lyžičky stévie
250 ml mlieka
120 g strúhaného kokosu
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
1 lyžica holandského kakaa

Náplň:
100 g strúhaného kokosu
200 ml kokosového mlieka (z plechovky)
1 lyžica kokosového oleja (prípadne masla)
2 lyžice medu
štipka soli

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. 

  2. Do misy rozklepnite vajce, pridajte olej, stéviu a mlieko a šľahačom vyšľahajte.  

  3. Pridajte preosiatu múku, 120 g kokosu, kypriaci prášok a kakao. Všetko spolu premiešajte a vytvorte husté cesto. 

  4. Cesto nalejte do menšieho plechu (asi 20 x 30 cm) a pečte na 170–180 °C asi 30–40 minút. 

  5. Medzitým sa vrhnite na prípravu náplne: jednoducho zmiešajte všetky ingrediencie a vzniknutú hmotu na chvíľu uložte do chladničky. 

  6. Upečený a vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežte, rovnomerne namažte náplňou a následne nechajte ešte chvíľu stuhnúť v chladničke. 

  7. Nakoniec rozkrájajte na 20 rovnakých veľkých dielikov a rovno podávajte alebo uložte do chladničky na neskôr. 

Bounty rezy

Prevzaté z Fitrecepty.info.