Dyňová polievka

Dyňová polievka

4 porcie

75 minút

 

Suroviny:

1 cibuľka nakrájaná najemno
30 g prepusteného masla
500 g dyne hokkaido
500 ml zeleninového vývaru
1 strúčik cesnaku
1 lyžička nastrúhaného muškátového oriešku
štipka soli
200 ml sójovej smotany
 

Postup:

  1. V stredne veľkom hrnci rozohrejte prepustené maslo, pridajte cibuľku nakrájajte najemno a opekajte. 
  2. Po cca 5 minútach pridajte na kocky nakrájanú a očistenú dyňu a prelisovaný strúčik cesnaku a opekajte ďalších 5 minút. 
  3. Dyňu zalejte vývarom, hrniec priklopte a varte cca 30-35 minút.  
  4. Hrniec odstavte a nechajte vychladnúť. Polievku rozmixujte tyčovým mixérom Lento do jemného krému. 
  5. Do polievky pridajte korenie a zalejte smotanou. Zamiešajte a podávajte s lyžicou smotany a čerstvo namletým čiernym korením.