Kura s palinou v smotanovej omáčke

Kura s palinou v smotanovej omáčke

 

4 porcie

 

40 minút

Jemná vôňa paliny pripomínajúca aníz elegantne ladí s bielym mäsom. Vychutnajte si ho s pohárom suchšieho bieleho vína. Palina nie je vhodná pre malé deti a tehotné ženy.

Suroviny:

2 lyžice olivového oleja

4 kuracie stehná

250 ml suchého bieleho vína

2 vetvičky čerstvej vňate paliny pravej

100 ml smotany na šľahanie

50 g čerstvého syra (lučina, crème fraîche)crème fraîche)

soľ a mleté biele korenie

 

ETA Pečenka

Postup:

1. V nádobe Pečenky alebo v panvici rozohrejte olej. Kuracie stehná osoľte, okoreňte a sprudka opečte zo všetkých strán do zlata, zhruba 5 minút. Vyberte, polejte vínom, premiešajte, nechajte zľahka odpariť, vráťte kura, pridajte palinu a priklopte. Pečte domäkka zhruba 30 minút.

 

2. Do omáčky vmiešajte smotanu na šľahanie a čerstvý syr, prehrejte a podávajte.