Kura Tikka Masala

Kura Tikka Masala

4 porcie

35 minút + marinovanie

Korenie Garam masala je základným stavebným kameňom indickej kuchyne. Vyvážená zmes aromatických korenín vykúzli z každého jedla jedinečný zážitok, ktorý si budete chcieť dopriať znova a znova. Vyskúšajte napr. kombináciu s kuracími prsami a prevoňajte svoj domov vôňou orientu.      

 

Suroviny:

Marináda: 
500 g kuracích pŕs
1 kelímok gréckeho jogurtu  
1 lyžica nastrúhaného zázvoru
1 lyžica prelisovaného cesnaku 
1 lyžica korenia alebo pasty Garam masala
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica nasekanej citrónovej trávy (biela časť)
soľ, čierne korenie podľa chuti  

Omáčka:
1 plechovka paradajkovej passaty  
5 strúčikov lisovaného cesnaku
4 lyžičky Garam masala
½ lyžičky sladkej papriky
½ lyžičky kurkumy
½ lyžičky soli
¼ lyžičky kajenského korenia
3 lyžice medu
1 smotana na šľahanie
koriander na podávanie

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Deň, alebo aspoň niekoľko hodín vopred, naložte kuracie mäso. Zmiešajte dohromady všetky ingrediencie na marinádu, kuracie mäso nakrájajte na kocky, osoľte a okoreňte podľa chuti. Potom mäso s marinádou dôkladne premiešajte a nechajte v chladničky aspoň 2 hodiny, najlepšie však cez noc.    

  2. Hrniec zapnite na program Varenie bez veka. Hneď ako sa rozohreje, vložte doňho kuracie mäso aj s marinádou a opekajte zo všetkých strán. Keď je mäso opečené, vypnite program Varenie bez veka. Do hrnca pridajte všetky ingrediencie na omáčku okrem smotany a zamiešajte. Nasaďte veko a nastavte program Tlakové varenie na 4 minúty.   

  3. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP, vypustite paru a odoberte veko. Zapnite opäť program Varenie bez veka. Hneď ako sa zmes prehreje, pridajte smotanu, zamiešajte a chvíľu spoločne povarte. Hotové podávajte s basmati ryžou či chlebom Naan, posypané nasekanými koriandrovými listami.    

Kura Tikka Masala