Kuracia polievka s kokosovým mliekom

Kuracia polievka s kokosovým mliekom

6 porcií

30 minút

Ak sa radíte medzi milovníkov exotických chutí, thajská polievka Tom kha gai je pre vás ako stvorená. Vyvážená kombinácia pikantných prísad a kokosového mlieka z nej robí návykovú záležitosť, ktorú si budete chcieť dopriať znova a znova. Našťastie je jej príprava s tými správnymi pomocníkmi otázkou maximálne polhodiny.    

 

Suroviny:

1 lyžica kokosového oleja   
1 lyžička thajskej červenej chilli pasty
4 strúčiky cesnaku (prelisované)
500 g kuracích pŕs nakrájaných na kúsky
1 l kuracieho vývaru
5 cm nastrúhaného zázvoru
3 stonky citrónovej trávy (rozpolené a podrvené)
200 g šampiňónov 
2 lyžice trstinového cukru
1 červená paprika nasekaná na kocky
soľ, čierne korenie podľa chuti 
1 konzerva kokosového mlieka
šťava z 2 limetiek
2 lyžice thajskej rybacej omáčky
sekaný čerstvý koriander

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapnite program Varenie bez veka a rozohrejte kokosový olej. Pridajte červenú chilli pastu a prelisovaný cesnak, restujte do doby, kým sa pasta rozpustí. Potom pridajte kuracie mäso, vývar, zázvor, citrónovú trávu, šampiňóny, cukor a papriku.    

  2. Nastavte program Tlakové varenie na 6 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a po dobu 10 minút nechajte tlak samovoľne unikať. Potom otočte ventil, vypustite zvyšný tlak a odoberte veko.   

  3. Zapnite hrniec do režimu Varenie bez veka. Osoľte, okoreňte, prilejte kokosové mlieko, limetkovú šťavu, rybaciu omáčku a premiešajte. Ešte chvíľu prevarte. Vyberte stonky citrónovej trávy a podávajte zdobené nasekaným koriandrom.

 

Kuracia polievka s kokosovým mliekom