Kvetinová raw torta

Kvetinová raw torta

 

12 porcií

 

30 minút + máčania + chladnutia

Okúzľujúca záležitosť na všetky letné oslavy. A čaj o piatej. Alebo iba tak pre potešenie. Táto nepečená torta zdobená kvetmi je nádherná, veľmi dobrá a naviac ešte zdravá!

Suroviny:

Cesto:

100 g ovsených vločiek

100 g mandlí

50 g slnečnicových semienok

12 sušených plátov jabĺk, hrušiek

3 lyžice kokosového oleja

2 lyžice medu

½ lyžičky soli

 

Náplň:

100 g kešu orieškov

3 lyžice olivového oleja

4 lyžice púpavového medu alebo sirupu z agávy

1 vanilkový lusk

2 bio citróny

 

Poleva:

100 ml šťavy z granátového jablka

1 limetka

100 g mrazených brusníc, ríbezlí alebo rakytníka

2 lyžice medu pri použití rakytníka

 

Jedlé kvety na podávanie:

nevädza, aksamietnica (afrikán), ruža, sedmokráska, harmanček, borák, nechtík

 

Dortová rozevírací forma

ETA Vital Blend

Postup:

1. Kešu oriešky namočte na 2 hodiny do vody.

 

2. Ovsené vločky, mandle a slnečnicové semienka rozmixujte najemno, pridajte nasekané sušené pláty jabĺk, olej, med a soľ a rozmixujte dohladka. Kompaktnú zmes rozprestrite do tortovej formy, uhlaďte a uložte do chladničky.

 

3. Na náplň rozohrejte vo vodnom kúpeli olivový olej a púpavový med alebo sirup z agávy. Nalejte do mixéra, pridajte kešu oriešky, vyškrabané semienka z vanilkového lusku, citrónovú šťavu a strúhanú kôru a rozmixujte dohladka. Nalejte na vychladnuté cesto a uložte na 30 minút do mrazničky.

 

4. Medzitým pripravte polevu. Všetky suroviny rozmixujte dohladka, nalejte na tortu a vráťte ju ešte na 30 minút do mrazničky.

 

5. Pred podávaním ozdobte jedlými kvetmi.