Quinoa so zeleninou

Quinoa so zeleninou

4 porcie

30 minút

Quinoa je nutrične bohatá pseudo obilnina, ktorá je navyše prirodzene bez lepku. Jej chuť je mierne oriešková a v kombinácii so zeleninou, fazuľami a avokádom si ju bez pochyby zamilujete. S multifunkčným tlakovým hrncom navyše budete mať túto mexickú pochúťku na tanieri už za pol hodiny. 

 

Suroviny:

1 lyžica olivového oleja
1 menšia červená cibuľa nakrájaná najemno
1 jalapeno paprička nakrájaná na kocky
3 strúčiky cesnaku (prelisované) 
400 g sekaných paradajok
400 g červených fazúľ
100 g mrazenej kukurice (namočená 5 min. v teplej vode)
½ lyžičky mletej rasce
½ lyžičky údenej papriky
¼ lyžičky mletého chilli
¾ lyžičky soli
štipka čierneho korenia
150 g quinoa
300 ml vody alebo zeleninového vývaru
sekaný čerstvý koriander
1 limetka
1 avokádo

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Hrniec zapnite na program Varenie bez veka. Rozohrejte olivový olej, na ktorom orestujte cibuľu, po chvíli pridajte jalapeno papriku a cesnak. Zamiešajte a potom pridajte sekané paradajky, odkvapkané fazule a scedenú kukuricu. Vmiešajte všetko korenie, soľ, korenie a quinou. Naposledy všetko dôkladne premiešajte, vypnite program Varenie bez veka. Nasaďte veko, zapnite program Tlakové varenie na 1 minútu. 

  2. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP. A nechajte prirodzene vypustiť tlak. Potom odoberte veko. Podávajte posypané nasekaným koriandrom s mesiačikom limetky a avokádom.

 

Quinoa so zeleninou