Opité slivkové gule

Opité slivkové gule

 

14 guľôčok

 


 

Nepečené cukrovinky, najmä guľky, budú pre svoju obľubu vždy patriť na sviatočný stôl. Môžete vyskúšať aj slivkové guľky plné zdravých ingrediencií a kvapky rumu, ktorá im dodá pravý sviatočný nádych. Ak sa alkoholu skôr vyhýbate, môžete si vychutnať chuť guliek aj bez rumu.         

Ingrediencie na 14 guľôčok:

100 g mäkkých sušených sliviek
50 g jemných ovsených vločiek
40 g vlašských alebo pekanových orechov
25 g kokosového tuku
1,5 lyžice tuzemského umu alebo rumu
½ lyžičky mletej škorice
Kakao na obalenie

Postup:

1. Sušené slivky, ovsené vločky, orechy, kokosový tuk, rum a škoricu vložte do food procesora a mixujte, kým sa ingrediencie nespoja do kompaktnej "pasty".
2. Z hmoty tvarujte medzi dlaňami guľky a obaľujte ich v kakau.
3. Uložte do chladu. V miske môžete skladovať asi mesiac.