Striekané pečivo

Striekané pečivo

 

1 plech

 


 

Možno vám tieto domáce „esíčka“ zachutia natoľko, že sa z vianočného pečiva stane váš obľúbený doplnok k čaju alebo káve kedykoľvek počas roka. Aby aj nie, ozdobiť sa dajú všetkým možným, a tak vás nikdy neomrzia.         

Ingrediencie na 1 plech:

130 g masla izbovej teploty
50 g práškového cukru
1 žĺtok
150 g hladkej múky
Štipka kypriaceho prášku do pečiva
30 ml mlieka


Na dokončenie:
Horká čokoláda, popr. ruby čokoláda
Nasekané orechy, sušené ovocie, jedlé kvety alebo drvené kakaové bôbynasekané ořechy, sušené ovoce, jedlé květy nebo drcené kakaové boby

Postup:

1. Z masla a práškového cukru vyšľahajte svetlú penu. Použite na to flexi metlu. Potom zašľahajte žĺtok.
2. Vo vedľajšej mise premiešajte múku, kypriaci prášok a popr. môžete pridať nastrúhanú citrónovú kôru alebo vanilku podľa chuti.
3. Flexi metlu vymeňte za „K“ nadstavec. Sypkú zmes vsypte do misy a spracujte. Zrieďte podľa potreby cca 3 lyžicami mlieka.
4. Cestom naplňte cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Odporúčame zvoliť širšiu špičku a vrecko naplniť na dvakrát, cesto pôjde lepšie vytlačovať. Na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčajte ľubovoľné tvary, napríklad esíčka, kolieska alebo stromčeky.
5. Pečte pri 180 °C cca 8 minút.
6. Po vychladnutí ozdobte rozpustenou čokoládou a nasekanými orechmi, ovocím, jedlými kvetmi, kokosom alebo drvenými kakaovými bôbmi. Nechajte na chladnejšom mieste zaschnúť. 
7. Pečivo preložte do uzatvárateľnej misky. Uchovávajte uzavreté na chladnom mieste. Vydrží vám chutné aspoň mesiac.