Šalát Coleslaw

Šalát Coleslaw

Krehký, osviežujúci šalát, ktorého hlavnou surovinou je kapusta, doplnená mrkvou a zelerom. Táto vitamínová bomba taktiež pozitívne pôsobí na biochemickú rovnováhu mozgu. Podávať ho môžete napríklad s kuracími paličkami vyprážanými na masle, len tak s bylinkami alebo s fašírkami.

 

6 porcií

 

20 minút

 

Suroviny:

1/2 hlávky kapusty
2 mrkvy
1 cibuľa
¼ zeleru
4 lyžice majonézy
citrónová šťava z ½ citróna
korenie a soľ

Postup:

  1. Všetku zeleninu umyte. Z kapusty zlúpnite prvú vrstvu, mrkvu, cibuľu a zeler olúpte.
  2. Cibuľu pokrájajte nadrobno. Zbytok zeleniny nastrúhajte pri vysokej rýchlosti na nadstavci na strúhanie. Štruktúra šalátu bude zaujímavejšia, keď použijete jemné a hrubé strúhadlo.
  3. Všetky suroviny zmiešajte dohromady v mise, ochutnajte a podľa potreby dochuťte. Uchovávajte v chladničke.