Šalát Coleslaw

Krehký, osviežujúci šalát, ktorého hlavnou surovinou je kapusta, doplnená mrkvou a zelerom. Táto vitamínová bomba taktiež pozitívne pôsobí na biochemickú rovnováhu mozgu. Podávať ho môžete napríklad s kuracími paličkami vyprážanými na masle, len tak s bylinkami alebo s fašírkami.
6 porcií
20 minút
Suroviny:
1/2 hlávky kapusty
2 mrkvy
1 cibuľa
¼ zeleru
4 lyžice majonézy
citrónová šťava z ½ citróna
korenie a soľ
Postup:
- Všetku zeleninu umyte. Z kapusty zlúpnite prvú vrstvu, mrkvu, cibuľu a zeler olúpte.
- Cibuľu pokrájajte nadrobno. Zbytok zeleniny nastrúhajte pri vysokej rýchlosti na nadstavci na strúhanie. Štruktúra šalátu bude zaujímavejšia, keď použijete jemné a hrubé strúhadlo.
- Všetky suroviny zmiešajte dohromady v mise, ochutnajte a podľa potreby dochuťte. Uchovávajte v chladničke.