Celozrnný jablkový koláč

Celozrnný jablkový koláč

1 koláč

50 minút
 

Už neviete, čo s jablkami? Majda z profilu Hungry Panda pripravila parádny recept na výborný celozrnný jablkový koláč. A nielen, že sa po ňom u vás doma len tak zapráši, no taktiež, vďaka celozrnnej múke dodá každému značné množstvo vlákniny.

Suroviny:

Na cesto:
250 g celozrnnej pšeničnej múky
130 g zmäknutého masla
1 vajce
35 g trstinového cukru

Na jablká:
600 g očistených a na tenké plátky nakrájaných jabĺk
1 lyžička perníkového korenia
45 g trstinového cukru

Postup:

1. Najskôr zmiešajte všetky suché ingrediencie na cesto.
2. K suchým ingredienciám pridajte vajce a maslo a v kuchynskom robote uhneťte cesto.
3. Cesto zabaľte do fólie a vložte do chladničky, kým si nepripravíte jablká.
4. Očistené a nakrájané jablká zmiešajte s perníkovým korením a trstinovým cukrom.
5. Cesto rozprestrite vo vymazanej tortovej forme s priemerom 25 cm tak, aby bola zakrytá aj časť okrajov.
6. Naneste rovnomerne jablká a pečte na 180 stupňov 25 min.
7. Nechajte vychladnúť a servírujte.