Cottage placky

Cottage placky

8 placiek

15 minút

Tieto placky sú skutočne výborné. Hodia sa na raňajky, na obed aj na večeru a so zeleninou tvoria plnohodnotné jedlo. “Hrudky” sa v teplých plackách krásne tiahnu ako roztavený syr a tým ich odlišujú od klasických lievancov. Ak sa zvýšia studené, poslúžia aj ako dobrá desiata s marmeládou. Inšpirujte sa receptom food bloggerky Adély Zátkové z profilu Pečeníčko.

Suroviny:

1 cottage (150 g)
1 vajce
2 lyžice detskej krupice
1 lyžica hladkej múky
soľ, korenie, popr. bylinky

Postup:

1. Všetko premiešajte dohromady a vytvorte hustejšie cesto na lievance (s hrudkami). 
2. Na panvici tvarujte skôr vyššie kolieska, aby si výsledné placky ponechali mäkkosť a vláčnosť. Potom už iba pečte/smažte ako lievance z oboch strán. 
3. Servírujte s čerstvou zeleninou.