Cottage placky

Tieto placky sú skutočne výborné. Hodia sa na raňajky, na obed aj na večeru a so zeleninou tvoria plnohodnotné jedlo. “Hrudky” sa v teplých plackách krásne tiahnu ako roztavený syr a tým ich odlišujú od klasických lievancov. Ak sa zvýšia studené, poslúžia aj ako dobrá desiata s marmeládou. Inšpirujte sa receptom food bloggerky Adély Zátkové z profilu Pečeníčko.
Suroviny:
1 cottage (150 g)
1 vajce
2 lyžice detskej krupice
1 lyžica hladkej múky
soľ, korenie, popr. bylinky
Postup:
1. Všetko premiešajte dohromady a vytvorte hustejšie cesto na lievance (s hrudkami).
2. Na panvici tvarujte skôr vyššie kolieska, aby si výsledné placky ponechali mäkkosť a vláčnosť. Potom už iba pečte/smažte ako lievance z oboch strán.
3. Servírujte s čerstvou zeleninou.