Cuketové hranolky

Skutočne jednoduchá rýchlovka, ktorou prispela Michaela Lochovská, účastníčka Food blogu roku 2021. Na Instagrame ju nájdete pod menom @mischka_breakfast, kam prispieva receptami so zníženým obsahom sacharidov a nutrične hodnotnými jedlami. Jedným z nich sú vynikajúce cuketové hranolky s cesnakovým dipom.
Suroviny:
1 stredne veľká cuketa
štipka mandľovej múky
štipka lahôdkového droždia
štipka konopného semienka
soľ
2–3 vajíčka
Postup:
1. Cuketu nakrájajte na hranolky
2. Vo vajíčku rozmiešajte lahôdkové droždie so soľou a v tejto zmesi namáčajte hranolky.
3. Potom hranolky obaľte v mandľovej múke a konopnom semienku.
4. Pečte na 200 stupňov, cca 30 minút, kým krásne zhnednú a sú chrumkavé.
5. Kým sa hranolky upečú, pripravte si dip. Do smotany vmiešajte prelisovaný cesnak, soľ a premiešajte.