Fit kura na paprike

Fit kura na paprike

3 porcie

90 minút
 

Tak trochu iné kura na paprike. Vyskúšajte fit verziu blogerky Majdy z profilu Hungry Panda, ktorá pripravuje omáčku z pečených paprík. Ideálna príloha k servírovaniu je ryža, skvelé ale budú tiež gnocchi alebo cestoviny.

Suroviny:

3 kuracie stehná
1 cibuľa
1 lyžička sladkej papriky
2 očistené červené papriky
250 g kyslej smotany
olivový olej
ghí
soľ
ryža na servírovanie

Postup:

1. Na troške ghí opečte cibuľu do sklovita.
2. Kuracie stehná posypte sladkou paprikou z oboch strán. Potom ich pridajte k cibuľke a sprudka z každej strany opečte.
3. Zalejte vodou a varte pod pokrievkou cca 1 hodinu (až kým mäso nebude hotové).
4. Medzitým pripravte omáčku. Umyté a nakrájané papriky dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Osoľte, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Pečte na 180 stupňov 30-40 minút.
5. Upečenú papriku rozmixujte s kyslou smotanou. Omáčku ešte nechajte v mixéri. 
6. Až bude kura hotové, vlejte zvyškovú šťavu (alebo len časť) k omáčke a v mixéri premiešajte. Presnú konzistenciu omáčky si určte sami.
7. Omáčky servírujte s kuraťom a ryžou.