Francúzsky toast na slano - Monte Cristo sendvič

Francúzsky toast na slano - Monte Cristo sendvič

4 porcie

15 minút

Sladké raňajky vás už nudia? Vyskúšajte originálnu variáciu francúzskeho toastu – na slano. Prípravu hravo zvládnete aj so sendvičovačom a zavďačíte sa aj tým najnáročnejším stravníkom.

Suroviny:

3-4 vajcia
soľ, korenie
8 plátkov toastového chleba
8 plátkov šunky
8 plátkov tučnejšieho syra (ementál, gouda, čedar)
dijonská horčica

Postup:

1. V sendvičovači rozohrejte trojuholníkové pláty. Vajce rozšľahajte, osoľte a okoreňte.
2. Na 4 plátky chleba položte plátok šunky, plátok syra, potrite dijonskou horčicou a obložte ďalším plátkom syra a šunky. Priklopte zvyšnými chlebmi a po 2 kusoch celé sendviče namočte do rozšľahaných vajec.
3. Vložte do sendvičovača a asi 5 minút zapekajte.