Hrachová polievka s tofu

Hrachová polievka s tofu

2 porcie

20 minút

Pokiaľ hľadáte rýchly obed na všedné dni, táto hrachová polievka bude to pravé. Môžete si ju kľudne pripraviť deň vopred doma a v pohári priniesť na obed do práce. Recept pripravila food bloggerka Adéla Zátková z profilu Pečeníčko.

Suroviny:

2 cibule
1 polievková lyžica oleja
400 g mrazeného hrachu
Voda alebo vývar na podliatie
1/2  12% smotany
Soľ, korenie, citrónová šťava
1 údené tofu (250 g)
1 kávová lyžička oleja

Postup:

1. Cibuľu nakrájajte nadrobno. V hrnci na oleji nechajte zosklovatieť. 
2. Prisypte hrach, premiešajte a zalejte vodou alebo vývarom tak, aby bolo všetko ponorené. 
3. Varte asi 10 minút, kým nie je hrach úplne mäkký. 
4. Rozmixujte dohladka, pridajte smotanu a dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Pokiaľ chcete, môžete doriediť vodou.
5. Tofu nakrájajte na pravidelné kocky, osoľte a na kávovej lyžičke oleja osmažte do zlata z oboch strán. 
6. Horúci krém servírujte s tofu a ozdobte kyslou smotanou a opraženými semienkami. Podľa chuti a hladu môžete pridať krajec chleba.