Hubová omáčka s vajíčkom a zemiakmi

Hubová omáčka s vajíčkom a zemiakmi

2 porcie

40 minút
 

Jednoduché, rýchle recepty z pár ingrediencií sú vždy tie najobľúbenejšie a presne taká je hubová omáčka s vajíčkom a zemiakmi od blogerky Majdy z profilu Hungry Panda. A pokiaľ Vás omrzí vajíčko a zemiaky, pokojne ich môžete vymeniť za plátok mäsa a cestoviny. Táto omáčka je jednoducho univerzálna a veľmi dobrá.

Suroviny:

250 g šampiňónov
250 g kyslej smotany
400 g očistených zemiakov
½ lyžičky rasce + ½ lyžičky rasce
1 strúčik cesnaku
soľ 
korenie
lyžica oleja
2 vajcia

Postup:

1. Zemiaky nakrájajte a dajte ich s ½ lyžičky rasce variť.
2. Uvarte vajce.
3. Očistite a nakrájajte šampiňóny a opečte ich na troche oleja.
4. Až budú hotové, vmiešajte prelisovaný strúčik cesnaku a varte ďalej cca ½ minúty.
5. Vmiešajte kyslú smotanu, nechajte ju prehriať a zmes rozmixujte na hladkú omáčku.
6. Omáčku servírujte so zemiakmi a vajcom.