Kuracie stehná pečené so zeleninou

Kuracie stehná pečené so zeleninou

2 porcie

60 minút
 

Rýchla obedová klasika, ktorá snáď nikdy nesklame. Vyskúšajte kuracie stehná pečené so zeleninou podľa blogerky Martiny Lancingerovej. Ideálne si pripravte viac porcií a nachystajte si krabičky do práce.

Suroviny:

½ baklažánu
Soľ
4 horné kuracie stehná
Olivový olej
½ stredne veľkej cukety
2 rajčiny
Hrsť zelených fazuliek
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
Čerstvo mleté čierne korenie
½ lyžičky mletej rímskej rasce
Pár vetvičiek tymianu
Pár vetvičiek rozmarínu
3 bobkové listy (ideálne čerstvé)

Postup:

1. Baklažán nakrájajte na štvrťkolieska hrubé asi 1 cm. Premiešajte s väčšou štipkou soli a nechajte 20 minút vypotiť.
2. Než sa baklažán vypotí, zapnite rúru na 200 °C a pusťte sa do prípravy kuracích stehien. Mäso osoľte zo všetkých strán. V panvici rozohrejte trochu oleja a mäso kožou dole opekajte na strednom až vyššom ohni 7 – 10 minút dozlata. Potom preložte (kožou nahor) na tanier.
3. Baklažán osušte papierovou utierkou a vložte do zapekacej misy. Cuketu nakrájajte na kolieska. Rajčiny rozpoľte. Fazuľky zbavte stopiek. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky. Cesnak nakrájajte na tenké plátky. Všetku zeleninu pridajte do misy k baklažánu, ľahko pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Pridajte rímsku rascu, tymian, rozmarín a bobkový list. Všetko zľahka, ale dôkladne premiešajte.
4. Na zeleninu vyskladajte kúsky opečeného mäsa kožou hore. Vložte do rúry a zľahka pečte 45 minút.