Müsli muffiny

Tiež často premýšľate nad tým, čo nabaliť svojim deťom na desiatu do školy alebo na rodinný výlet? Blogerka Martina Lancingerová pripravila skvelé müsli muffiny plné zdravých tukov, vitamínov a vlákniny, vďaka ktorej sa budú deti cítiť sýte dlhšiu dobu. Do desiatovej krabičky pribaľte ešte téglik jogurtu a nejaké ovocie a plnohodnotná desiata je na svete.
Suroviny:
1 väčší, zrelý banán – cca 120 g
2 lyžice/50 g masla + na vymazanie
2 lyžice/60 g medu
2 vajcia
1 hrnček/110 g ovsených vločiek
1 hrnček/110 g jemných ovsených vločiek
1 lyžica/15 g slnečnicových semienok
1 lyžica/15 g tekvicových semienok
2 lyžice/30 g ľanových semienok
- celkom asi 1/3 hrnčeka semienok
½ hrnčeka/70 g nahrubo nasekaných mandlí (príp. iných orechov alebo mix)
2 hrste/20 g lyofilizovaného ovocia (maliny, čučoriedky)
1 hrsť/30 g hrozienok
½ hrnčeka/80 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
½ lyžičky/3 g sódy
½ lyžičky škorice, môžete použiť aj mletú vanilku alebo citrónovú kôru
Postup:
1. Banán roztlačte na kašu. Maslo s medom rozohrejte, aby sa maslo rozpustilo. Potom zmiešajte s banánom. Pridajte vajce a premiešajte.
2. Vo väčšej mise zmiešajte všetky ostatné ingrediencie. Potom spojte so zmesou, ktorú ste si pripravili v prvej miske.
3. Formu na muffiny vymažte maslom. Naplňte cestom. Len ľahko pritlačte lyžicou, nie je nutné cesto do formy utláčať, počas pečenia si sadne samo. Pečte pri 180 °C 35 minút.
4. Nechajte vychladnúť a potom podávajte. Muffiny chutia skvele s jogurtom (a mätovým čajom).