Müsli muffiny

Müsli muffiny

4 porce

45 minút

Tiež často premýšľate nad tým, čo nabaliť svojim deťom na desiatu do školy alebo na rodinný výlet? Blogerka Martina Lancingerová pripravila skvelé müsli muffiny plné zdravých tukov, vitamínov a vlákniny, vďaka ktorej sa budú deti cítiť sýte dlhšiu dobu. Do desiatovej krabičky pribaľte ešte téglik jogurtu a nejaké ovocie a plnohodnotná desiata je na svete.

Suroviny:

1 väčší, zrelý banán – cca 120 g
2 lyžice/50 g masla + na vymazanie
2 lyžice/60 g medu
2 vajcia
1 hrnček/110 g ovsených vločiek
1 hrnček/110 g jemných ovsených vločiek
1 lyžica/15 g slnečnicových semienok
1 lyžica/15 g tekvicových semienok
2 lyžice/30 g ľanových semienok
-    celkom asi 1/3 hrnčeka semienok
½ hrnčeka/70 g nahrubo nasekaných mandlí (príp. iných orechov alebo mix)
2 hrste/20 g lyofilizovaného ovocia (maliny, čučoriedky)
1 hrsť/30 g hrozienok
½ hrnčeka/80 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
½ lyžičky/3 g sódy
½ lyžičky škorice, môžete použiť aj mletú vanilku alebo citrónovú kôru

Postup:

1. Banán roztlačte na kašu. Maslo s medom rozohrejte, aby sa maslo rozpustilo. Potom zmiešajte s banánom. Pridajte vajce a premiešajte.
2. Vo väčšej mise zmiešajte všetky ostatné ingrediencie. Potom spojte so zmesou, ktorú ste si pripravili v prvej miske.
3. Formu na muffiny vymažte maslom. Naplňte cestom. Len ľahko pritlačte lyžicou, nie je nutné cesto do formy utláčať, počas pečenia si sadne samo. Pečte pri 180 °C 35 minút.
4. Nechajte vychladnúť a potom podávajte. Muffiny chutia skvele s jogurtom (a mätovým čajom).