Omáčka na cestoviny z pečených paprík

Omáčka na cestoviny z pečených paprík

2 porcie

45 minút

Tento recept od Hungry Panda si určite zamilujete. Chuť pečených paprík je skutočne jedinečná a vďaka smotane získava omáčka lahodnú krémovú konzistenciu. Bazalka dodá omáčke sviežosť a cesnak jemnú pikantnosť. Celozrnné cestoviny bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu môžete zvoliť podľa nálady, tu sa fantázii medze nekladú. Vyberať môžete zo špagiet, fusilli, penne alebo napr. aj farfalle.

Suroviny:

300 g červených paprík (cca 2 veľké papriky)
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
olivový olej
hrsť čerstvej bazalky
100 g kyslej smotany
200 g ľubovoľných celozrnných cestovín
parmezán

Postup:

1. Predhrejte rúru na 180 stupňov. 
2. Očistite papriky a cibuľu. Papriky nakrájajte na 1–2 cm široké pruhy, cibuľu na tenké polmesiačiky. Strúčik cesnaku nechajte ako je (olúpte ho až po upečení).
3. Nakrájanú zeleninu premiestnite do misy na pečenie, pokvapkajte olivovým olejem, osoľte, okoreňte a rukou premiešajte.
4. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
5. Približne 15 minút pred tým, než bude zelenina upečená, začnite s prípravou celozrnných cestovín – dajte ich variť podľa návodu na obale.
6. Upečenú zeleninu vytiahnite z rúry a olúpte cesnak. Všetko vložte do stolového mixéra, pridajte bazalku, kyslú smotanu a rozmixujte.
7. Omáčku premiešajte s cestovinami. 
8. Servírujte s parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou.