Trhanec s ovocím

Trhanec s ovocím

1 porcia

15 minút

Cisársky trhanec asi väčšina z vás pozná predovšetkým ako “kaiserschmarrn” z alpských krčmičiek. Pripravte si doma jeho odľahčenú verziu plnú bielkovín, ktorou sa môžete rozmaznávať namiesto klasických lievancov. Recept pripravila food bloggerka Adéla Zátková z profilu Pečeníčko.  

Suroviny:

11 väčšie vajce (žĺtok a bielok zvlášť)
150 g tvarohu vo vaničke
50 g celozrnnej múky (napr.: jačmennej)
10 g čakankového sirupu

Postup:

1. Žĺtok, tvaroh, múku a sirup zmiešajte. 
2. Bielok vyšľahajte do peny a jemne vmiešajte do zvyšku cesta. 
3. Zmes vlejte na panvicu a opekajte. Až sa začnú po okraji tvoriť bublinky, otočte, chvíľu opekajte a natrhajte na kúsky. 
4. Servírujte s ovocím, marmeládou alebo s jablčným pyré (podľa tradičného rakúskeho receptu).