Trhanec s ovocím
Cisársky trhanec asi väčšina z vás pozná predovšetkým ako “kaiserschmarrn” z alpských krčmičiek. Pripravte si doma jeho odľahčenú verziu plnú bielkovín, ktorou sa môžete rozmaznávať namiesto klasických lievancov. Recept pripravila food bloggerka Adéla Zátková z profilu Pečeníčko.
Suroviny:
11 väčšie vajce (žĺtok a bielok zvlášť)
150 g tvarohu vo vaničke
50 g celozrnnej múky (napr.: jačmennej)
10 g čakankového sirupu
Postup:
1. Žĺtok, tvaroh, múku a sirup zmiešajte.
2. Bielok vyšľahajte do peny a jemne vmiešajte do zvyšku cesta.
3. Zmes vlejte na panvicu a opekajte. Až sa začnú po okraji tvoriť bublinky, otočte, chvíľu opekajte a natrhajte na kúsky.
4. Servírujte s ovocím, marmeládou alebo s jablčným pyré (podľa tradičného rakúskeho receptu).