"Vyprážaný syr" s vareným zemiakom a tvarohovou tatárkou

"Vyprážaný syr" s vareným zemiakom a tvarohovou tatárkou

1 porce

40 minut

Kto by nemal rád kuracie nugetky alebo tradičný smažený syr. Klasika, ktorú si radi doprajeme na rôznych výletoch a v pestrom jedálničku môže čas od času nájsť uplatnenie. Zaraďovať „smažák“ do jedálnička bežne, už ale nie je nič zdravého. Preto foodbloggerka Adéla Zátková z profilu Pečeníčko vymyslela zdravší variant, ktorý si môžete dopriať častejšie a bez výčitiek. Vyskúšate?

Suroviny:

"Smažák"

1/2 klasického tofu
1 vajce 
2 lyžice jogurtu
Čierne korenie, soľ, ľubovoľné korenie, strúčik cesnaku
Cca 2 hrsti cornflakov

Postup:

1. Tofu nakrájajte na plátky hrubé cca 0,5 cm. 
2. Zmiešajte vajce s jogurtom a pridajte soľ, korenie a prelisovaný cesnak. 

ETA TIP: Korením nešetrite, vaječnú zmes musíte mierne prekoreniť, aby bol výsledok chuťovo výrazný.

3. Cornflakes vo vrecku rozdrvte a vysypte na tanier. 
4. Kúsky tofu obaľujte najprv v zmesi vajíčka a následne v cornflakes tak, aby obal pokryl celý povrch. 
5. Pečte v rúre (horný a dolný ohrev) na 200 °C asi 30 minút. Po 15 minútach otočte, aby sa kúsky opiekli z oboch strán.
6. Servírujte s tvarohovou tatárskou omáčkou a varenými alebo pečenými zemiakmi. 

Suroviny:

Tvarohová tatárska omáčka

100 g tvarohu vo vaničke
1 kyslá uhorka + trocha láku
1 lyžička dijonskej horčice
1/2 nadrobno nakrájanej cibule
soľ a korenie

Postup:

1. Uhorku nakrájanú nadrobno zmiešajte s ostatnými surovinami. Osoľte a okoreňte podľa chuti.