"Vyprážaný syr" s vareným zemiakom a tvarohovou tatárkou

Kto by nemal rád kuracie nugetky alebo tradičný smažený syr. Klasika, ktorú si radi doprajeme na rôznych výletoch a v pestrom jedálničku môže čas od času nájsť uplatnenie. Zaraďovať „smažák“ do jedálnička bežne, už ale nie je nič zdravého. Preto foodbloggerka Adéla Zátková z profilu Pečeníčko vymyslela zdravší variant, ktorý si môžete dopriať častejšie a bez výčitiek. Vyskúšate?
Suroviny:
"Smažák"
1/2 klasického tofu
1 vajce
2 lyžice jogurtu
Čierne korenie, soľ, ľubovoľné korenie, strúčik cesnaku
Cca 2 hrsti cornflakov
Postup:
1. Tofu nakrájajte na plátky hrubé cca 0,5 cm.
2. Zmiešajte vajce s jogurtom a pridajte soľ, korenie a prelisovaný cesnak.
ETA TIP: Korením nešetrite, vaječnú zmes musíte mierne prekoreniť, aby bol výsledok chuťovo výrazný.
3. Cornflakes vo vrecku rozdrvte a vysypte na tanier.
4. Kúsky tofu obaľujte najprv v zmesi vajíčka a následne v cornflakes tak, aby obal pokryl celý povrch.
5. Pečte v rúre (horný a dolný ohrev) na 200 °C asi 30 minút. Po 15 minútach otočte, aby sa kúsky opiekli z oboch strán.
6. Servírujte s tvarohovou tatárskou omáčkou a varenými alebo pečenými zemiakmi.
Suroviny:
Tvarohová tatárska omáčka
100 g tvarohu vo vaničke
1 kyslá uhorka + trocha láku
1 lyžička dijonskej horčice
1/2 nadrobno nakrájanej cibule
soľ a korenie
Postup:
1. Uhorku nakrájanú nadrobno zmiešajte s ostatnými surovinami. Osoľte a okoreňte podľa chuti.