Wrapy s trhaným kuraťom, grilovanou cuketou a bazalkovým pestom

So zmenou počasia a teplými dňami sa menia aj naše chute a my si radi doprajeme trochu ľahšie a svieže pokrmy. Jedným takým sú aj wrapy s kuraťom doplnené grilovanou cuketou a domácim pestom. To môžete pripraviť nielen z bazalky, ale aj zo zmesi byliniek či napríklad z rukoly alebo špenátu.
Suroviny:
Trhané kuracie mäso:
2 kuracie prsia
Vetvičky rozmarínu
2 bobkové listy
Niekoľko guličiek čierneho korenia
Soľ
1 strúčik cesnaku
Bazalkové pesto:
30 g bazalky
15 g píniových semienok
15 g strúhaného parmezánu
1 strúčik cesnaku
Štipka soli
80 g olivového oleja extra virgin
Ďalej:
1 stredná cuketa
Olivový olej
Soľ
4 celozrnné tortily
Rímsky šalát
½ avokáda
Postup:
1. Kuracie mäso očistite, vložte do hrnca a zalejte vodou tak, aby bolo ponorené. Pridajte vetvičku rozmarínu, 1 – 2 bobkové listy, pár guličiek korenia, väčšiu štipku soli a strúčik cesnaku. Prikryte pokrievkou, priveďte k varu a pozvoľna varte hodinu.
2. Po hodine mäso vyberte a natrhajte na menšie kúsky. Vývar môžete použiť napríklad na prípravu rizota (môžete ho podávať aj s trhaným kuraťom).
3. Kým sa kura uvarí, stihnete si pripraviť pesto a ugrilovať cuketu. Ingrediencie na pesto vložte do mixéra a rozmixujte najemno. Nemixujte príliš dlho, aby konzistencia nebola príliš jemná a pesto nezačalo strácať zelenú farbu. Mimochodom, bazalkové pesto môžete v sezóne nahradiť aj pestom z medvedieho cesnaku.
4. Cuketu nakrájajte našikmo na pol centimetra hrubé plátky. Rozpálený gril potrite olivovým olejom a cuketu chvíľu grilujte. Počas grilovania osoľte.
5. Avokádo nakrájajte na plátky.
6. Každú tortilu najprv nahrejte. Na tortilu položte list rímskeho šalátu (len toľko, aby pokrýval asi 2/3 placky). Na šalát položte pár plátkov grilovanej cukety, na ňu dajte natrhané mäso, pokvapkajte pestom a obložte pár plátkami avokáda. Bočné strany tortily preložte dovnútra a tortillu zrolujte. Ihneď podávajte.