Bezlepkové tuniakové sušienky

Bezlepkové tuniakové sušienky

30 sušienok

7-8 hodín
 

Rybie mäso by malo byť neoddeliteľnou súčasťou jedálneho lístka vášho štvornohého parťáka. Rybie mäso dodá psíkovi energiu a posilní imunitu. Pridaním spiruliny sa obranyschopnosť organizmu ešte zvýši. S výrobou takejto maškrty vám pomôže sušička ETA Vital Air II. Poďakujú vám aj psíky s potravinovou alergiou, keďže psie trávenie trávi rybie mäso skvele.

Suroviny:

160 g tuniaka vo vlastnej šťave bez soli / alebo s nízkym obsahom soli
2 žĺtky
1 lyžička spiruliny
1/2 mrkvy
120 g ryžovej múky

Postup:

1. Tuniaka sceďte a vložte do kuchynského robota. Pridajte žĺtky, spirulinu a ryžovú múku.
2. Mrkvu ošúpte a nastrúhajte najemno. Pridajte do robota a vypracujte hladké cesto.
3. Cesto rozvaľkajte na hrubší plát a vykrajujte obľúbené tvary. My sme vybrali kocky. Poukladajte ich na pripravené plechy a sušte v sušičke 7-8 hodín na 55 °C. Vyberte a nechajte vychladnúť. Uchovávajte v suchu.