Broskyňové Bellini

Broskyňové Bellini

 

6 porcií

 

15 minút

Bellini je elegantný drink na každú príležitosť. Pripravuje sa z broskyňovej dužiny a šumivého vína, ale experimentovať môžete aj s inými druhmi ovocia. V Taliansku ho označujú za najlepší koktail zo šampanského na svete. Určite si svojou jedinečnou osviežujúcou chuťou získa aj vás.

Suroviny:

2 broskyne

125 ml vychladenej sódovky

750 ml šumivého vína (champagne, sekt, prosecco, cava, crémant))

ľad na servírovanie

 

stolový mixér ETA Vital Blend

vychladené poháre na šampanské  

Postup:

1. Broskyne ponorte do vriacej vody, nechajte ich 10 minút odstáť a potom ochlaďte studenou vodou. Ľahko ich tak olúpete a zbavíte kôstok.

 

2. Do Vital Blendu nalejte sódovku, pridajte broskyne a rozmixujte dohladka. Rozdeľte do pohárov na ľad a dolejte vychladeným vínom. Premiešajte a podávajte.