Broskyňové Bellini

6 porcií
15 minút
Bellini je elegantný drink na každú príležitosť. Pripravuje sa z broskyňovej dužiny a šumivého vína, ale experimentovať môžete aj s inými druhmi ovocia. V Taliansku ho označujú za najlepší koktail zo šampanského na svete. Určite si svojou jedinečnou osviežujúcou chuťou získa aj vás.
Suroviny:
2 broskyne
125 ml vychladenej sódovky
750 ml šumivého vína (champagne, sekt, prosecco, cava, crémant))
ľad na servírovanie
stolový mixér ETA Vital Blend
vychladené poháre na šampanské
Postup:
1. Broskyne ponorte do vriacej vody, nechajte ich 10 minút odstáť a potom ochlaďte studenou vodou. Ľahko ich tak olúpete a zbavíte kôstok.
2. Do Vital Blendu nalejte sódovku, pridajte broskyne a rozmixujte dohladka. Rozdeľte do pohárov na ľad a dolejte vychladeným vínom. Premiešajte a podávajte.