Cookies s čokoládou

Cookies s čokoládou

​​​​​

 


 

Krehké, chrumkavé, ale pritom vláčne. Dokonalé domáce cookies sú na prípravu jednoduchšie, než sa zdá. A budú vám chutiť viac, než tie z obchodu. Okrem toho vôňu vychádzajúcu z rúry vám nič nenahradí.

Suroviny:

160 g zmäknutého masla
250 g trstinového cukru
1 vajce
2 lyžičky vanilkového extraktu alebo pasty
320 g hladkej múky
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

1/2 lyžičky sódy
1/2 lyžičky soli
100 g horkej čokolády
50 g pekanových orechov

Postup:

1. Maslo a cukor šľahajte do nadýchanej svetlej hmoty asi 7-10 minút. V robote na to použite flexi metlu. Cieľom šľahania nie je, aby sa rozpustil cukor, ale aby sa do hmoty dostal vzduch a maslo sa s cukrom pekne prepojilo.
2. Potom do misy zašľahajte vajce a vanilkový extrakt alebo pastu.
3. Vo vedľajšej mise premiešajte múku s kypriacim práškom, sódou a soľou.
4. Na robote vymeňte nadstavec za hnetací hák. Nezabudnite zvyšky maslovej zmesi z nadstavca dôkladne zotrieť do misy. Múčnu zmes dobre zapracujte do maslovej.
5. Čokoládu a orechy nasekajte nahrubo a krátko zapracujte do cesta.
6. Cesto preložte do menšej misky, zakryte fóliou a uložte do chladničky aspoň na 24 hodín.
7. Z cesta pomocou lyžice oddeľujte kusy cesta. Z každého medzi dlaňami vytvarujte guľôčku veľkú asi ako golfová loptička a dlaňami ju ľahko sploštite. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby mali medzi sebou väčšie rozostupy.
8. Pečte pri 180 °C 18 minút.