Halloweenske sušienkové sendviče

Halloweenske sušienkové sendviče

5 sendvičov

70 minút
 

Halloween... Zďaleka nie všetci sú priaznivci tohto amerického sviatku. Radosť z neho majú predovšetkým deti, s ktorými vydlabávame tekvice, chystáme strašidelnú výzdobu a čítame strašidelné príbehy. Pripravte si tento rok tieto sušienkové sendviče s čokoládovým krémom podľa Martiny z profilu Zdravě živená.

Suroviny:

Sušienky:
35 g medu
35 g masla
40 g mix orechov (vlašské, lieskové, pekanové) 
100 g jemných ovsených vločiek
60 g špaldovej celozrnnej múky
30 g slnečnicových semienok
20 g chia semienok
10 g ľanových semienok
½ lyžičky škorice
Na špičku noža jedlej sódy
120 g jabĺk
1 vajce

Krém:
70 g minimálne 70 % čokolády
40 g plnotučného mlieka
250 g mäkkého polotučného tvarohu
3 lyžice nepraženého kakaa alebo karobu (viď. Poznámka)

Na ozdobenie:
Fondán alebo marcipán
Čokoláda
Môžete prípadne zdobiť hotovými cukrovými očkami alebo si ich pripraviť z cukrovej polevy na zdobenie medovníkov.

Postup:

1. Med a maslo pozvoľna rozohrievajte, aby sa maslo rozpustilo. Dajte pozor, aby zmes nebola príliš horúca. Ja napríklad vkladám kastrólik do rúry, ktorú predhrievam k pečeniu.
2. Orechy pomeľte najemno. Vo väčšej mise premiešajte s ovsenými vločkami, múkou, semienkami, škoricou a sódou.
3. Jablko (aj so šupkou) rozmixujte s vajcom dohladka. Premiešajte s rozpusteným medom a maslom.
4. Tekutú zmes vlejte k suchej a dobre premiešajte.
5. Pomocou silikónovej stierky alebo lyžice vytvarujte z cesta placky na plech vyložený papierom na pečenie s priemerom asi 10 cm a hrúbkou 0,5 cm. Pečte pri 170 °C 30 minút. Nechajte vychladnúť.
6. Čokoládu a mlieko dajte spoločne rozpustiť do vodného kúpeľa. Do teplej čokoládovej zmesi vmiešajte tvaroh. Potom primiešajte kakao alebo karob.
Poznámka: Pridávajte nepražené kakao, pretože „nepadá“ na jazyk, ako kakao pražené a je navyše zdravšie. Krém sa zaobíde aj bez kakaa, ale nebude taký tmavý. Pokiaľ si prajete krém ešte tmavší a hutnejší, môžete rozpustiť čokolády viac.
7. Krém natrite na polovicu koliesok. Druhou polovicou priklopte.
8. Z fondánu vyváľajte guličky a ľahko zatlačte z boku do krému. Rozpustenou čokoládou pomocou špajdle dotvorte oči a dajte do chladničky stuhnúť.