Domáce zemiakové gnocchi zapečené s pikantnou paradajkovou omáčkou

Zemiakové noky sa dajú popísať ako malé jemné knedličky zo zemiakového cesta. Možno ich pripravovať ako zo surových, tak aj varených zemiakov. Martina Lancingerová si pre vás pripravila recept nielen na tieto vynikajúce domáce zemiakové noky, ale rovno na zapečené noky s pikantnou rajčinovou omáčkou.
Suroviny:
Omáčka:
1 veľká cibuľa
1-2 lyžice olivového oleja
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
1 lyžička mletej rímskej rasce
1 plechovka krájaných paradajok
pár zväzkov tymiánu
hrsť nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate
chilli podľa chuti
Zemiakové noky:
400 g zemiakov uvarených v šupke, olúpaných (múčných, varný typ C)
30 g zemiakového škrobu
1 vajce
soľ
120-150 g hladkej múky + na podsypávanie