Hummus s červenou repou

Hummus s červenou repou

6 porcií

70 minút

Jedlo by malo byť predovšetkým aj pastvou pre oči. Svetlý bagel potretý žiarivo červenou nátierkou z repy je oslavou (pod)zimnej sezóny a zdravia. Červená repa patrí medzi najzdravšie druhy zeleniny, má pozitívny vplyv na naše srdce, zlepšuje činnosť mozgu, pomáha pri trávení. Vyskúšajte túto ľahkú a zdravú desiatu – chutí skvele aj len tak so zeleninou.

 

Suroviny:

250 g sušeného cícera
2 menšie červené repy
4 g soli
50 ml vody + na nabobtnanie cícera
1 lyžica tahini pasty
šťava z ½ citróna
voda podľa potreby

stolový mixér ETA Vital Blend

Postup:

  1. Cícer namočte do vlažnej vody na 6 – 8 hodín, najlepšie však cez noc, aby dostatočne zväčšil svoj objem. Vodu z cícera zlejte a v novej vode ho uvarte domäkka, podľa toho, aký je starý, to trvá zhruba 1 hodinu.
     
  2. Repu očistite a uvarte ju v inej vode domäkka, zhruba 30 minút. Zlejte ju, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
     
  3. Uvarený cícer zlejte, vsypte do nádoby stolového mixéra. Osoľte, pridajte červenú repu a zhruba 50 ml vody a rozmixujte nahrubo. Pridajte tahini pastu a citrónovú šťavu a rozmixujte na požadovanú konzistenciu. Podľa potreby zrieďte vodou. Hummus s červenou repou vydrží v chladničke až 4 dni.

Hummus s červenou repou