Ľahká vajíčková nátierka

Ľahká vajíčková nátierka

4 porcie

20 minút

Vajíčková nátierka je hitom mazania na pečivo, či už máte päť alebo osemdesiat. Biely jogurt nátierku odľahčí a príjemne osvieži, stonkový zeler dodá silu. Jogurt môžete nahradiť lučinou alebo kyslou smotanou a užiť si tak zdravé maškrtenie – so zeleninou alebo s čerstvo upečeným dalamánkom.

 

Suroviny:

4 vajcia
1 stonka zeleru
4 lyžice nadrobno nasekanej pažítky alebo podľa chuti
2 lyžice bieleho jogurtu
1 lyžička citrónovej šťavy
soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
pažítka podľa chuti

Postup:

  1. Vajcia uvarte natvrdo, od bodu varu to trvá 7 minút.
     
  2. Zlejte ich, zalejte studenou vodou, nechajte vychladnúť a olúpte.
     
  3. Vajcia a zeler nakrájajte nadrobno. Zmiešajte s pažítkou, jogurtom a citrónovou šťavou. Dochuťte soľou a korením.

Vajíčková nátierka