Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

 

4 porcie

 

2 minúty

Leto bez zmrzliny? Nepredstaviteľné! Jahodová patrí medzi najobľúbenejšie príchute nielen u detí. Našťastie, jahody sú bohaté na antioxidanty, dodávajú telu železo, znižujú krvný tlak a obsahujú napríklad viac vitamínu C ako pomaranč. Takže domáca jahodová zmrzlina sa postará o vaše zdravie. Pusťme sa do jej prípravy!

Suroviny:

250 g mascarpone
100 g práškového cukru
250 g mrazených jahôd
80 ml plnotučného mlieka

Postup:

1. Do nádoby mixéra ETA Vital Blend vložte mascarpone, cukor a jahody. Prilejte polovicu mlieka, prikryte vekom a mixujte na nízkych otáčkach. Pomaly pridávajte na otáčkach a postupne prilievajte zvyšné mlieko až kým nedosiahnete želanú konzistenciu. Ihneď podávajte.

2. Chcete zmrzlinu vyšperkovať ešte viac? Kuchynský robot ETA Gratus je skvelým pomocníkom v domácnosti. S nadstavcom  na zmrzlinu dosiahnete fantastické výsledky v konzistencii.