Nadýchaná celozrnná bublanina

Nadýchaná celozrnná bublanina

4 porcie

40 minút

Známa klasika, ktorú snáď každému pripravovala jeho babička počas nedeľného popoludnia. Čo takto ale vyskúšať zdravšiu formu tejto pochúťky? Majda z profilu Hungry Panda pre vás pripravila recept na celozrnnú bublaninu.

Suroviny:

400 g celozrnnej pšeničnej múky
4 vajcia izbovej teploty
150 g oleja
150 ml mlieka
1 balenie kypriaceho prášku
130 g trstinového cukru
ovocie (môžete použiť čerstvé podľa sezóny alebo mrazené)

Postup:

1. Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte na pevný sneh.
2. Postupne a opatrne začnite vmiešavať zvyšok ingrediencií, teda žĺtky, trstinový cukor, olej, mlieko a nakoniec celozrnnú pšeničnú múku a kypriaci prášok.
3. Cesto rovnomerne prelejte do papierom na pečenie vystlanej formy na pečenie.
4. Ozdobte ovocím.
5. Pečte na 180 °C cca 25 minút.
6. Nechajte vychladnúť a servírujte.