Palacinky s vyšľahaným tvarohom

Tento recept od Majdy z profilu Hungry Panda si zamilujú nielen dospelí, ale aj deti. Skvele sa hodí na zdravé, výdatné raňajky alebo aj sladkú večeru, keďže tvaroh podporuje nielen dobré zdravie, ale aj spánok. Navyše je príprava tohto pokrmu ľahká a rýchla.
Suroviny:
150 g celozrnnej jačmennej múky
300 ml mlieka
2 vajcia
ghí na opekanie palaciniek
Na tvaroh:
250 g tvarohu
hrsť hrozienok
čakankový sirup (množstvo podľa chuti)
1/3 lyžičky mletej vanilky
Postup:
1. Vyšľahajte tvaroh s vanilkou a čakankovým sirupom. Potom vmiešajte za hrsť hrozienok.
2. V mise zmiešajte jačmennú múku, mlieko a vajce. Miešajte, až kým vám nevznikne cesto.
3. Na panvicu dajte ghí a rozohrejte ho. Stiahnite plameň a začnite nanášať cesto, cca 1 naberačku na palacinku. Opekajte na miernom ohni z oboch strán.
4. Palacinky servírujte s tvarohom.