Základná jogurtová zmrzlina

4 porcie
15 minút + mrazenie
Spoľahlivý recept na jemnú zmrzlinu, ktorú si vyšperkujete presne podľa svojej chuti. Nadýchanú konzistenciu docielite rovnomerným vyšľahaním zmesi v robote a jej vychladením vo formičkách na nanuky alebo muffiny. Každý tak dostane svoju porciu sladkého potešenia.
Suroviny:
200 ml smotany na šľahanie
500 g plnotučného bieleho jogurtu
3 lyžice medu
Postup:
1. Smotanu vyšľahajte na šľahačku. Zašľahajte jogurt a med tak, aby zmes bola hladká a krémová.
2. Rozdeľte ju do formičiek na nanuky alebo muffiny a vložte aspoň na 6 hodín do mrazničky.
Možné kombinácie:
Pomarančová s tymianom
2 bio pomaranče
2 vetvičky tymianu
Pomaranče umyte, kôru nastrúhajte na jemno a vyšťavte ich. Tymian rozdvte na čo najjemnejší prášok a premiešajte s pomarančovou šťavou. Šťavu a kôru vmiešajte do základnej zmesi.
Jahodová s bazalkou
100 g jahôd
1 hrsť bazalky
1 lyžica mletej škorice
Jahody očistite, zľahka umyte a nakrájajte na malé kúsky. Bazalku rozdrvte v mažiari, premiešajte so škoricou a nasekanými jahodami a vmiešajte do základnej zmesi.
Slané arašidy
100 g solených arašidov
2 vetvičky koriandra
Arašidy rozomeľte na jemno, koriander nasekajte nadrobno a premiešajte so základnou zmesou.
Rebarborová s mätou
200 g rebarbory
2 lyžice trstinového cukru
100 ml vody
1 hrsť mätových lístkov
Rebarboru olúpte, nakrájajte na kocky, povarte s cukrom a vodou domäkka a nechajte vychladnúť. Lístky mäty nasekajte nadrobno, premiešajte s rebarborou a vmiešajte do základnej zmesi.