Základná jogurtová zmrzlina

Základná jogurtová zmrzlina

 

4 porcie

 

15 minút + mrazenie

Spoľahlivý recept na hodvábne jemnú zmrzlinu, ktorú si môžete ochutiť podľa vôle. Nadýchanú konzistenciu docielite rovnomerným vyšľahaním zmesi v robote a jej vychladením vo formičkách na nanuky alebo muffiny. Každý tak dostane svoju porciu blaha.

Suroviny:

 

200 ml smotany na šľahanie

500 g plnotučného bieleho jogurtu

3 lyžice medu

 

ETA Gratus 

formičky na nanuky či muffiny

Postup:

1. Smotanu vyšľahajte na šľahačku. Zašľahajte jogurt a med pokiaľ zmes získa hladkú krémovú konzistenciu.

 

2. Rozdeľte ju do formičiek na nanuky alebo muffiny a vložte aspoň na 6 hodín do mrazničky.

 

 

 

Možné kombinácie: 

Pomarančová s tymianom

2 bio pomaranče

2 vetvičky tymianu

 

Pomaranče umyte, kôru nastrúhajte na jemno, šťavu vymačkajte. Tymian rozdrťte a premiešajte s pomarančovou šťavou. Šťavu a kôru vmiešajte do základnej zmesi.

 

Jahodová s bazalkou

100 g jahôd

1 hrsť bazalky

1 lyžica mletej škorice

 

Jahody odstopkujte, zľahka umyte a nakrájajte na malé kúsky. Bazalku rozdrťte v mažiari, premiešajte so škoricou a nasekanými jahodami a vmiešajte do základnej zmesi.

 

Slané arašidy 

100 g solených arašidov

2 vetvičky koriandra

 

Arašidy rozomeľte na jemno, koriander nasekajte nadrobno a premiešajte so základnou zmesou.

 

Rebarborová s mátou

200 g rebarbory

2 lyžice trstinového cukru

100 ml vody

1 hrsť mätových lístkov

 

Rebarboru olúpte, nakrájajte na kocky, povarte s cukrom a vodou domäkka a nechajte vychladnúť. Lístky mäty nasekajte nadrobno, premiešajte s rebarborou a vmiešajte do základnej zmesi.