Arašidové maslo

asi 300 g masla
15 minút
Arašidové maslo buď milujete, alebo neznášate. Ak patríte do prvej skupiny, vyrobte si ho doma, bude úplne prírodné, bez pridaných éčiek. Arašidové maslo obsahuje rastlinné nenasýtené tuky, ktoré prospievajú zdraviu, ale jedzte ho s mierou, pretože je aj tak tučné.
Suroviny:
400 g arašidov
1 lyžica arašidového oleja
1 lyžica medu
štipka soli
Postup:
1. Vylúpané arašidy opražte nasucho na panvici, až zozlátnu a rozvoňajú sa. Trvá to zhruba 5 minút. Nechajte mierne schladnúť.
2. Vsypte ich do nádoby mixéru, pridajte olej, med a soľ a mixujte asi 5 minút, až vznikne hladká pasta. Môžete mixovať aj kratšiu dobu, aby v masle zostali kúsky arašidov. Uchovávajte v chladničke.