Avokádová nutela

Avokádová nutela

 

4 porcie

 

5 minút + odležania

Ak ste milovníci sladkého, ale zároveň si dávate pozor na postavu, tento recept vás nadchne. Avokádová nutela má omnoho menej kalórii, cukru a tukov než jej čokoládová menovkyňa, ale chutí veľmi podobne. Môže za to kakao a vanilka, mäkká dužina avokáda je štruktúre lieskoorieškového krému veľmi podobná. Namažte si ju na pečivo či palacinky alebo ju zjedzte len tak samú.

Suroviny:

1 zrelé avokádo

20 g kakaa holandského typu

½ lyžičky vanilkového extraktu

30 g agávového sirupu

 

stolný mixér ETA Vital Blend

Postup:

1. Avokádo rozpoľte, zbavte kôstky a dužinu vydlabte do nádoby mixéru ETA Vital Blend. Pridajte zvyšné suroviny a na strednom stupni vymixujte do hladkého krému.

 

2. Pred podávaním nechajte niekoľko hodín stuhnúť v chladničke.