Avokádová nutela

4 porcie
5 minút + odležania
Ak ste milovníci sladkého, ale zároveň si dávate pozor na postavu, tento recept vás nadchne. Avokádová nutela má omnoho menej kalórii, cukru a tukov než jej čokoládová menovkyňa, ale chutí veľmi podobne. Môže za to kakao a vanilka, mäkká dužina avokáda je štruktúre lieskoorieškového krému veľmi podobná. Namažte si ju na pečivo či palacinky alebo ju zjedzte len tak samú.
Suroviny:
1 zrelé avokádo
20 g kakaa holandského typu
½ lyžičky vanilkového extraktu
30 g agávového sirupu
stolný mixér ETA Vital Blend
Postup:
1. Avokádo rozpoľte, zbavte kôstky a dužinu vydlabte do nádoby mixéru ETA Vital Blend. Pridajte zvyšné suroviny a na strednom stupni vymixujte do hladkého krému.
2. Pred podávaním nechajte niekoľko hodín stuhnúť v chladničke.
Doporučené