Bageta s trhaným bravčovým mäsom

Bageta s trhaným bravčovým mäsom

6 porcií

110 minút

To, čo si bežne predstavíme pod pojmom obložená bageta, má s touto chuťovo vyladenou vietnamskou pochúťkou spoločného iba pramálo. Trhané bravčové a osvedčená kombinácia dochucovadiel je zárukou úspechu pri rodinnom stole aj na party s priateľmi.    

 

Suroviny:

1 lyžica limetkovej šťavy 
7 lyžíc rybacej omáčky
1 lyžica pretlačeného cesnaku
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
1 lyžička korenia piatich vôní  
2 lyžice cukru
500 g bravčového stehna
1 lyžica rastlinného oleja  

francúzske bagety
maslo
sriracha majonéza
paštéta
nakladaná mrkva a biela reďkovka
uhorka
koriander 
jarná cibuľka
jalapeno paprička

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Zmiešajte limetkovú šťavu, rybaciu omáčku, cesnak, korenie, korenie piatich vôní a cukor. Bravčové vložte do hrnca v celku, zalejte marinádou. Nastavte program Tlakové varenie na 60 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a nechajte vypustiť tlak prirodzene, poznáte to podľa ventilu, ktorý klesne dole.   

  2. Vyberte mäso a natrhajte vidličkami na menšie vlákna, tuk odstráňte. Rozohrejte panvicu a na oleji opečte mäso z oboch strán. Potom pridajte podľa chuti výpek z mäsa.   

  3. Francúzske bagety rozpoľte, obe polovice natrite maslom a opečte na rozpálenej panvici z oboch strán. Opečené bagety namažte na jednej polovici sriracha majonézou, na druhej paštétou. Na polovicu s majonézou navrstvite trhané mäso, mrkvu s bielou reďkovkou, uhorku, koriander, jarnú cibuľku, nasekanú papričku jalapeno a priklopte druhou polovicou. Servírujte.   

Bageta s trhaným bravčovým mäsom