Kuracie udon rezance

Kuracie udon rezance

4 porcie

60 minút

Japonské udon rezance sú vyrobené zo pšeničnej múky a oproti tým ryžovým sú hrubšie a hutnejšie. Hravo z nich tak vykúzlite sýty pokrm, ktorý bude vďaka prítomnosti kuracieho mäsa a zeleniny navyše aj nutrične vyvážený.  

 

Suroviny:

2 lyžice olivového oleja
2 jarné cibuľky
3 mrkvy nakrájané na prúžky
3 cm zázvoru (nastrúhaný)
4 stroužky česneku (prolisovaný)
zelená chilli paprička nakrájaná nadrobno
1 červená paprika nakrájaná na prúžky
300 ml kuracieho vývaru
2 lyžice ryžového octu
2 lyžice sójovej omáčky
2 kuracie prsia nakrájané na kúsky
2 lyžice červenej chilli omáčky
150 g japonských udon rezancov uvarených podľa návodu
soľ, čierne korenie podľa chuti
mungo klíčky na ozdobu
jarná cibuľka na ozdobu

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapnite hrniec na program Varenie bez veka, pridajte olej. Do hrnca pridajte cibuľu, mrkvu, zázvor, cesnak, chilli a papriku. Opekajte približne 3 minúty, potom vypnite program Varenie bez veka. Pridajte ryžový ocot, kurací vývar, sójovú omáčku, kuracie mäso a červenú chilli omáčku. 

  2. Nasaďte veko a zapnite program Tlakové varenie na 5 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a vypustite paru. Uvoľnite veko a pridajte uvarené udon rezance. Osoľte, okoreňte, premiešajte. Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou a fazuľovými klíčkami.    

Kuracie udon rezance