Bezlepkové palacinky

4 porcie
20 minút + doba napučania
Tieto zdravé a vynikajúce palacinky môžu maškrtiť aj diabetici a ľudia s bezlepkovou diétou. Pohánková múka navyše obsahuje rutín, ktorý prospieva cievam. Ľanové semienko obsahuje blahodarne omega-3 mastné kyseliny, ale aby ste z nich mali úžitok, musíte semienko poriadne rozhrýzť alebo podrviť. Mixér Eta Vital Blend to hravo zvládne a cesto v ňom pripravíte za chvíľku ‒ vsypte všetky suroviny a ostré čepele spravia zvyšnú prácu za vás. Tak s čím si ich dáte?
Suroviny:
1 lyžica ľanového semienka
750 ml vody
60 g kešu orechov
3 čerstvé alebo sušené ďatle
štipka soli
150 g pohánkovej múky
½ lyžičky kypriaceho prášku
štipka mletej škorice
1 lyžica konopného proteínu
1 kávová lyžička vanilkového extraktu
¼ lyžičky jedlej sódy
olej na smaženie
džem, med, ovocie, kyslá smotana alebo jogurt podľa chuti
stolný mixér ETA Vital Blend
panvica na palacinky
Postup:
1. Ľanové semienko zalejte vodou a nechajte ho cez noc napučať.
2. Druhý deň v mixéri ETA Vital Blend rozmixujte kešu orechy s datľami. Pridajte všetky zvyšné suroviny (ľanové semienko aj s vodou) a rozmixujte dohladka.
3. V panvici rozohrejte trochu oleja, vlejte naberačku cesta, rozotrite ho po celej ploche panvice a opečte z oboch strán dozlata.