Bezlepkové palacinky

Bezlepkové palacinky

 

4 porcie

 

20 minút + doba napučania

Tieto zdravé a vynikajúce palacinky môžu maškrtiť aj diabetici a ľudia s bezlepkovou diétou. Pohánková múka navyše obsahuje rutín, ktorý prospieva cievam. Ľanové semienko obsahuje blahodarne omega-3 mastné kyseliny, ale aby ste z nich mali úžitok, musíte semienko poriadne rozhrýzť alebo podrviť. Mixér Eta Vital Blend to hravo zvládne a cesto v ňom pripravíte za chvíľku ‒ vsypte všetky suroviny a ostré čepele spravia zvyšnú prácu za vás. Tak s čím si ich dáte?

Suroviny:

1 lyžica ľanového semienka 
750 ml vody 
60 g kešu orechov 
3 čerstvé alebo sušené ďatle 
štipka soli 
150 g pohánkovej múky 
½ lyžičky kypriaceho prášku  
štipka mletej škorice 
1 lyžica konopného proteínu 
1 kávová lyžička vanilkového extraktu 
¼ lyžičky jedlej sódy 
olej na smaženie 
džem, med, ovocie, kyslá smotana alebo jogurt podľa chuti 

stolný mixér ETA Vital Blend

panvica na palacinky 

Postup:

1. Ľanové semienko zalejte vodou a nechajte ho cez noc napučať.

 

2. Druhý deň v mixéri ETA Vital Blend rozmixujte kešu orechy s datľami. Pridajte všetky zvyšné suroviny (ľanové semienko aj s vodou) a rozmixujte dohladka.

 

3. V panvici rozohrejte trochu oleja, vlejte naberačku cesta, rozotrite ho po celej ploche panvice a opečte z oboch strán dozlata.