Celozrnné tekvicové vafle

Celozrnné tekvicové vafle

4 porcie

15 minút

Využili ste tekvicu na polievky, kaše, rizotá, šaláty, omelety a už vás nenapadá, ako inak ju využiť? Vyskúšajte recept od Hungry Panda, ktorá ju pripravila na sladko. Korenené tekvicové vafle so zázvorom a škoricou vám prinesú do kuchyne sladký nádych jesene. Vďaka hladkému cestu získajú vafle jemnú konzistenciu a budú sa rozplývať na jazyku. Na tanieri ich môžete podľa chuti dozdobiť smotanou, orieškovým maslom alebo ovocím.

Suroviny:

185 g celozrnnej špaldovej alebo ovsenej múky
70 ml obľúbeného mlieka
270 g tekvice
2 stredne veľké vajíčka
1,5 lyžičky škorice
½ lyžičky sušeného zázvoru
½ vrecká kypriaceho prášku do perníka
3 lyžice hnedého cukru
tuk na vymazanie vaflovača
čokoľvek na servírovanie - napr. ricotta, kyslá smotana, jogurt, oriešky, orieškové maslo, ovocie, sirupy...

Postup:

1. Tekvicu nakrájajte na kocky, uvarte a rozmixujte v stolovom mixéri na hladké pyré. Pyré nechajte aspoň 15 min. vychladnúť.
2. V mise zmiešajte najprv sypké ingrediencie, teda 185 g celozrnnej špaldovej alebo ovsenej múky, 1,5 lyžičky škorice, 1/2 lyžičky sušeného zázvoru, 1/2 vrecka kypriaceho prášku do perníka a 3 lyžice hnedého cukru.
3. K sypkým ingredienciám vmiešajte 70 ml obľúbeného mlieka, 2 stredne veľké vajíčka a tekvicové pyré. Pomocou ručného šľahača pripravte hladké cesto.
4. Rozohrejte sendvičovač ETA Sorento s platňami na vafle a potrite ich tukom.
5. Na rozohriate platne nalejte dostatok cesta a opekajte do zlata asi 6 minút. 
6. Servírujte s čímkoľvek, čo máte radi.