Lososové burgery
Klasické burgery z hovädzieho alebo trhaného bravčového mäsa sú v poslednej dobe stále viac populárnejšie. Aj tá najlepšia klasika však chce občas zmenu. Vyskúšajte preto variant s lososom, ktorý pre vás vytvorila Majda z profilu Hungry Panda.
Suroviny:
4 burger žemle
paradajky nakrájané na plátky
ľadový šalát
Na burgery:
580 g lososa bez kože nakrájaného na kocky
5 g kôpru
1 vajce
60 g jarnej cibuľky
1 lyžička citrónovej kôry
soľ
korenie
50-100 g ovsenej múky
Na dip:
150 g gréckeho jogurtu (je nutný hustý jogurt)
5 g kôpru
150 g nastrúhanej uhorky
1 prelisovaný strúčik cesnaku
soľ
Postup:
1. Zmiešajte všetky ingrediencie na dip. Osoľte podľa chuti a dajte vychladnúť do chladničky.
2. V stolovom mixéri rozmixujte nakrájaný losos, kôpor, vajce, jarnú cibuľku, citrónovú kôru, soľ a korenie.
3. Rozmixovanú zmes presuňte na tanier a premiešajte s ovsenou múkou.
HUNGRY PANDA TIP: Múku prisypávajte, kým sa vám so zmesou nebude dobre pracovať. Potom vytvarujte 4 burgery.
4. Burgery opekajte na platniach na grilovanie sendvičovača Sorento Plus.
5. Burger servírujte v žemli (môžete ju rozpiecť) s dipom, paradajkou a ľadovým šalátom.