Falafel

Falafel

4 porcie

40 minút

Falafel sú smažené guličky z cícera a korenia, pôvodom z blízkovýchodnej kuchyne, ktoré si vďaka receptu od Hungry Panda zvládnete pripraviť v pohodlí domova. Prílohu k falafelu zvoľte podľa chuti. Hodí sa napríklad k ľahkému šalátu a skvele bude chutiť aj v tortile. Fantázii sa medze nekladú.

Suroviny:

400 g neuvareného a (zatiaľ) nenamočeného cícera
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
20 g hladkolistého petržlenu
1 lyžička rímskej rasce
1 lyžička mletého koriandra
1 menšia lyžička červenej sladkej papriky
1/2 lyžičky kurkumy
1/2 lyžičky prášku do pečiva
korenie
olivový olej

Postup:

1. Cícer prepláchnite a namočte na 12-24 hodín. Počas tejto doby vodu niekoľkokrát vymeňte a cícer prepláchnite.
2. Namočený a prepláchnutý cícer vložte do stolového mixéra (nevarí sa). Pridajte nahrubo nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, rascu, mletý koriander, červenú sladkú papriku, kurkumu, korenie a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premixujte tak, aby vzniklo cesto.
3. Začnite s formovaním jednotlivých karbonátok. Tvar si môžete zvoliť akýkoľvek, ale je dôležité, aby boli všetky karbonátky aspoň približne rovnako veľké.
4. Vytvorené karbonátky vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a každý bohato pokvapkajte olivovým olejom.
5. Karbonátky pečte cca 25 minút v predhriatej rúre na 180 stupňoch.
6. Servírujte.

Dobrú chuť!