Chlebíčky s grilovaným kuraťom a cuketou

Chlebíčky s grilovaným kuraťom a cuketou

2-4 porcie

20 minút

Jednohubky sú málo a hlavné jedlo veľa? Pripravte pre návštevu či rodinu na desiatu chlebíčky s grilovaným kuraťom a cuketou so sviežim dresingom podľa blogerky Martiny Lacingerové

Suroviny:

Grilované kura:
2 kuracie prsia 
2 lyžice olivového oleja 
1 lyžica limetkovej šťavy 
1 strúčik cesnaku
1 lyžička najemno nastrúhaného zázvoru 
1 rovná lyžička údenej mletej papriky 
1 rovná lyžička mletého koriandra
1 rovná lyžička mletej rimskej rasce
soľ 
čerstvo mleté čierne korenie

Dresing:
2 lyžice hustého bieleho jogurtu
1 lyžica limetkovej šťavy
1 lyžica najemno nakrájaného koriandra
soľ 

Ďalej:
1 cuketa (pevnějšia)
olivový olej
1 bageta
rukola
sezamové semienka
koriander

Postup:

1. Kuracie prsia v najhrubšej časti naplocho zrežte a utvorte tak viac plátkov. Budú sa na grile rýchlejšie prepekať.
2. V mise zmiešajte olivový olej, limetkovú šťavu, prelisovaný cesnak, zázvor, mletú papriku a koriander, rímsku rascu, soľ a čierne korenie. Do marinády vložte mäso a dobre obaľte. Zakryté nechajte v chladničke cez noc marinovať.
3. Premiešajte ingredience na dresing a nechajte v chladničke odpočívať.
4. Cuketu nakrájajte na tenké plátky. Ľahko potrite olejom, osoľte a krátko ogrilujte. Dajte nabok.
5. Potom ogrilujte kuracie mäso. Menším kusom postačí 10 minút. Nechajte na tanieri chvíľu odpočívať, aby sa šťava prepojila s celým mäsom a potom nakrájajte na tenké plátky.
6. Bagetu nakrájajte na plátky a opečte nasucho na panvici, v toustovači alebo na grile. Pokvapkajte koriandrovým dresingom. Posypte trochou rukoly, obložte cuketou a  mäsom. Posypte sezamom a čerstvým koriandrom.