Šalát s marinovaným feta syrom a grilovanými paprikami

Tipov na chutné šaláty nikdy nie je dosť, preto blogerka Martina Lacingerová pripravila túto skvelú kombináciu listových šalátov a pikantného marinovaného feta syra. Pripravte si ľahkú večeru alebo desiatu.
Suroviny:
Marinovaný feta syr:
1 bloček syra feta
bobkový list (ideálne čerstvý)
nové korenie
celé čierne korenie
cesnak
čili paprička (môže byť sušená)
čerstvý tymian
čerstvý rozmarín
olivový olej
Šalát:
1 červená paprika
1 žltá paprika
olivový olej
soľ
4 hrste šalátu dubáčik (alebo Lollo Rosso)
hrsť olív kalamata
čerstvá bazalka
čerstvo mleté čierne korenie
Dresing:
2 lyžice oleja zo syra
1 lyžica vínneho octu
soľ
Postup:
1. Syr feta nakrájajte na menšie kocky. Vkladajte do čistého pohára, prekladajte bylinkami a korením. Na 1 bloček syra budú stačiť 3 bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 7 – 9 guličiek čierneho korenia, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 1 – 2 čili papričky, pár vetvičiek tymianu a rozmarínu. Zalejte olivovým olejom tak, aby bol syr ponorený. Pohár uzavrite a nechajte cez noc odpočívať pri izbovej teplote. Potom vložte do chladničky a nechajte ideálne 2 dni odpočívať.
2. Papriku nakrájajte na prúžky. V mise premiešajte s 1 – 2 lyžicami olivového oleja a so štipkou soli. Ogrilujte a dajte nabok. Môžete prípadne piecť v rúre pri 200 °C cca 15 minút.
3. Šalát rozprestrite do tanierov alebo misiek. Pridajte grilovanú papriku a olivy kalamata. Šalát obložte pár kúskami marinovaného feta syra, posypte lístkami bazalky a ľahko okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
4. Na dresing môžete použiť aromatický olivový olej z nakladaného syra alebo čerstvý olivový olej. Prešľahajte ho s vínnym octom a soľou. Podávajte so šalátom.