Citrónový krém

6 porcií
25 minút + chladnutie
Citrónový krém využijete do cukroviniek (ako náplň košíčkov) ako náplň krehkého cesta, na potretie palaciniek či waflí alebo ako samostatný dezert. Na citrusovači robota ETA Gratus vylisujete z ovocia maximum šťavy oproti ručnému lisovaniu. Na prípravu krému potrebujete minimum surovín, ale výsledok vás ohromí.
Suroviny:
3 citróny
3 vajcia
140 g krupicového cukru
90 g masla
strúhadlo
Postup:
1. Citrónovú kôru nastrúhajte najemno a citróny odšťavte pomocou citrusovača ETA Gratus. V nerezovej mise ušľahajte vajce s cukrom a citrónovou šťavou do ľahkej peny.
2. Do hrnca, na ktorý sa vojde misa, vlejte vodu tak, aby sa nedotýkala dna misy. Postavte ju na hrniec a zahrievajte, až voda začne vrieť. Miešajte penu do zhustnutia, odstavte a nechajte vychladnúť.
3. Do ľahko vychladnutého krému postupne krájajte kocky masla a zašľahajte ho dohladka. Na záver vmiešajte strúhanú citrónovú kôru. Citrónový krém rozdeľte do pohárov a skladujte v chladničke. Vydrží tam zhruba 1 týždeň.